Gradon KIDE-portaista ei löydy ruuveja, pultteja, eikä mitään näkyviä kiinnikkeitä. Sen lasikaiteissa ei ole kaidetolppia. KIDE-portaissa yhdistyy perinteinen käsityö ja uusin LED-tekniikka. Portaat voidaan toteuttaa suorana tai tasollisena. Portaiden runko on valmistettu teräksestä, jolloin siitä saadaan erittäin siro (vahvuus 8 mm). Runko voidaan polttomaalata kohteeseen sopivalla sävyllä.

ArchiCAD 16+ versioille toteutetulla GDL-objektilla suunnittelijat voivat suunnitella mittatarkasti huomiotaherättävän tyylikkäitä ja moderneja portaita koteihin, toimistoihin ja julkisiin tiloihin.

Portaikon ja sen osien mittoja voidaan muokata sekä käyttöliittymäikkunassa että 2D- ja 3D-tilassa siirrettävien tartuntapisteiden avulla. Porrastyypit ovat pääporras ja parviporras riippuen askelmien etenemästä.

Lasikaiteet ja käsijohteet voidaan näyttää tai poistaa molemmilta puolilta erikseen, mikä on tärkeä ominaisuus portaiden sijoittuessa toiselta tai molemmilta sivuiltaan seinään.

Pintamateriaalit voidaan määrittää rungolle, askelmille ja käsijohteille ArchiCAD-materiaaleista.

Optiona tarjottavan LED-valaistuksen visualisointi onnistuu objektin säätöjen avulla ja valaistuksen intensiteettiä voidaan säätää.

Määrälaskentatoiminto listaa automaattisesti kaikki portaan parametrit, joiden perusteella Grado pystyy valmistamaan juuri oikeanlaisen portaikon asiakkaalle mittatilaustyönä.

Käyttöliittymäikkuna

Porrastyypin, mittojen ja rakenteen valinnat

Lataukset

Objekti ei ole julkisesti ladattavissa, mutta sitä voi tiedustella suoraan Gradolta.