https://www.gdlfactory.fi/wp-content/uploads/2023/04/Pisara_3.mp4
Video: Pisara GDL-kirjaston toiminnallinen esittely

Pisara kylpyhuonekalusteet sisältävät Pisara Finlandin mallistot altaista, alakaapeista, sivu- ja yläkaapeista, peileistä ja peilikaapeista eri variaatioineen ArchiCAD 19+ yhteensopivana GDL-kirjastona. Tuotteista toteutettiin myös AutoCAD 2D- ja 3D-mallit GDL-objektien pohjalta.

Kirjaston kantavana ajatuksena on tarjota tuotemallisto suunnittelijan käyttöön yhden katalogimaisen GDL-objektin kautta, joka älykkäästi ja automaattisesti rajoittaa aiempiin valintoihin perustuen jatkovalinnat olemassa olevien variaatioiden joukosta tehden siten suunnittelusta nopeaa ja tarkkaa.

Kuva: GDL-kirjaston käyttöliittymäikkuna / Kokoonpano-välilehti

Kirjasto sisältää pois/päälle -valinnat altaille+allaskaapeille, sivukaapille, peilille, peilikaapille ja yläkaapille. Oletuksena on valittuna laaja kokoonpano, mutta suunnittelija voi valita käyttöönsä vaikkapa vain yhden tietyn tuotteen. Lisäksi on tuotekohtaiset tarkemmat säädöt laatikoille, oville, kätisyyksille, vetimille, mitoille, materiaaleille.

Valumarmorialtaita alakaapilla on saatavissa 500-1200mm leveyksillä. Lisäksi Custom Lamiwood ja Custom Silestone -kokoonpanot mahdollistavat myös useamman alakaapin ja 1-2 altaan sijoittamisen samaan kokoonpanoon, kunhan valitun alakaapin mitta on vähintään 500-600mm.

Kuva: Kolme eri pääkategoriaa altaille ja alakaapeille

Allasvaihtoehdot ja -materiaalit esitetään käyttöliittymäikkunassa tyyppikohtaisesti ja koon mukaan.

Kuva: Allasvaihtoehdot ja Silestone kvartsikomposiittialtaiden tasomateriaalien vaihtoehdot

2D- ja 3D-suunnittelutiloissa on toteutettuna kaikki olennaiset säädöt eri tuotteille liikuteltavien tartuntapisteiden muodossa. Näin tuotteiden mitat ja kokoonpanojen sijoittelut ovat helppoa ja nopeaa toteuttaa kuhunkin tilaan.

Kuva: 2D-tilassa (myös 3D) on toteutettuna monia suunnittelua nopeuttavia toimintoja liikuteltavien tartuntapisteiden avulla

Kirjastosta löytyvät luonnollisesti myös 2D- ja 3D-esitysten säädöt, luokitukset ja vapaasti asetettavat lisätiedot sekä automaattiset määrälaskennat tuotteille ja valinnoille.

Kuva: Käyttöliittymän 2D-säädöt
Kuva: Käyttöliittymän 3D-säädöt
Kuva: Käyttöliittymän lisätiedot-välilehti

Kirjasto on ladattavissa alla olevasta linkistä: