Skaalan ikkunamallistosta löytyy jokaiseen kotiin sopivat, hyvin lämpöä ja ääntä eristävät ikkunat. Onpa kysesessä ikkunaremontti tai uudiskohde, valikoimasta löytyy sopivat tuotteet.

ArchiCAD 21+ versioille tarkoitetun ikkunakirjaston avulla on helppoa määrittää ikkunatyyppi ja sen rakenne. Rakennusmääräysten mukaisesti valitaan ensin ikkunatyypit U-arvon rajauksella. Sen jälkeen valitaan joko avattava tai kiinteä ikkuna aurinkosuojalasilla tai ilman. Kirjasto rajaa käyttöösi ehdot täyttävät ikkunamallistot ja mallit.

Ikkunan mitoitukseen voidaan käyttää kätevää moduulimitoitusta tai vapaata mitoitusta. Ikkunan karmisyvyyksien vaihtoehdot näytetään rajattujen ikkunamallien mukaan.

Ikkunakaavion avulla voidaan valita visuaalisesti karmijaot yhdeksästä eri perusvaihtoehdosta. Lisäksi voidaan lisätä ikkunapuitteet jokaiselle ikkunalle niin pysty- kuin vaakasuunnassa.

Materiaalit voidaan valita kaikille tuoteosille erikseen. Kirjastossa on myös sisäänrakennetut pielilaudat, vesipelti, vuorilaudoitusvaihtoehdot ja lippalauta.

2D-pohjassa ja määrälaskennassa esitettäviä tietoja voidaan säätää. Myös ikkunakaavion kautta nähdään tarkat mitat ja ikkunatunniste. Vapaa lisätietokenttään suunnittelija voi lisätä mitä tahansa tietoa, esimerkiksi sijoituskerros ja huoneisto kerrostalokohteessa.

Käyttöliittymäikkuna

Ikkunamalliston ja mallin valinta projektissa vaadittujen ominaisuuksien mukaan
Mittojen ja rakenneominaisuuksien säädöt

Lataukset

Skaala-ikkunakirjasto ei ole yleisessä jakelussa, vaan vaatii rekisteröitymisen Skaalan suunnittelupalveluun.