Moniformaatti-prosessi

GDL Factoryn kehittämä moniformaatti-prosessi on idealtaan yksinkertainen ja kustannustehokas. Se perustuu ’single-source’ periaatteeseen, jolloin saman tuotteen geometrioita ei jouduta toteuttamaan erikseen moneen kertaan vaan geometriat ovat peräisin samasta lähteestä. Prosessin missään vaiheessa ei tehdä samaa työtä uudelleen, sillä jokainen työvaihe eri formaatteineen tuo kumulatiivista lisäarvoa kokonaisuuden kannalta.

Tuetut formaatit ja ohjelmistot

Periaatteessa asiakas päättää, mitä formaatteja haluaa tarjota suunnittelijoille ja otamme tämän huomioon kirjastojen toteutuksessa. Suurin kysyntä ja käyttäjäkunta on seuraavien ohjelmistojen yhdistelmällä:

  • ArchiCAD (GDL)
  • Autodesk Revit (RFA)
  • Google SketchUp (SKP)
  • Autodesk AutoCAD (DWG)

Listatuista formaateista varsinkin SKP ja DWG ovat laajasti yhteensopivia muidenkin ohjelmistojen kanssa, jolloin saadaan katettua lähes 100% kohderyhmästä. Suosituksemme yrityksille on tarjota tuotekirjastot ainakin näille ohjelmistoille.

BIM-kirjastojen tilaus ja toteutus

Projektin lähtökohtana on kartoittaa asiakkaan tarpeet sekä missä muodossa ja laajuudessa asiakkaan lähdemateriaalia on käytettävissä. Tämän jälkeen käymme lähdemateriaalit lävitse ja arvioimme kustannukset työvaiheittain ja teemme tarjouksen tilattujen formaattien kokonaispaketista ’avaimet käteen’ -periaatteella. Kaikki projektit alkavat aina alusta, joten ota yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa.